Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ: ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

Ζεστές αέριες μάζες έρχονται στη χώρα μας από αύριο - Σκαρφαλώνει σε καλοκαιρινά επίπεδα ο υδράργυρος σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, η οποία θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως και την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Η αιτία είναι ο συνδυασμός κατά τις επόμενες ημέρες ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού στη Βορειοδυτική Ευρώπη, με τις υψηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα προκαλέσει την επικράτηση μιας νοτιοδυτικής ροής στην ατμόσφαιρα και τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς την Ελλάδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η μεταβολή της θερμοκρασίας σε ύψος 1.500 μέτρων πάνω από την Ευρώπη έως το βράδυ της Δευτέρας 05/10. Το ύψος αυτό επιλέγεται για την παρακολούθηση της μέσης διακύμανσης της θερμοκρασίας γιατί αν και βρίσκεται αρκετά κοντά στο έδαφος, δεν επηρεάζεται σημαντικά από τοπικούς παράγοντες. Με κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται οι θερμότερες και με γαλάζιες οι ψυχρότερες αέριες μάζες.

Ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες και στην Κεντρική Μακεδονίας, από αύριο έως τουλάχιστον και τη Δευτέρα.

Μάλιστα, οι θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αγγίξουν τους 30 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ