Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΙΧΑΛΟΣ: ΜΟΝΤΕΛΟ FRAPORT ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 23 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Το σχέδιο παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έχει μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα, κρίνει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ

Να εφαρμοστεί παρόμοιο μοντέλο με αυτό της Fraport και για τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, μέσα από τη δημιουργία clusters και την πραγματοποίηση εργασιών για την αναβάθμιση της αξίας τους, πρότεινε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Next is Now-Ελληνικός Τουρισμός μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές».

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι το σχέδιο παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έχει μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα, καθώς εξασφάλισε έσοδα για το Δημόσιο, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και προϋποθέσεις για αύξηση του τουρισμού και ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Frapport, την πρώτη χρονιά που λειτούργησε το σχήμα, σημειώθηκε και στα 14 αεροδρόμια αύξηση επισκεπτών. Το 2017 μέσω των 14 αεροδρομίων μετακινήθηκαν 27.600.000 επιβάτες, αύξηση 10,3%, σε σύγκριση με το 2016.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επιτυχημένο το επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο που εφαρμόζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Τέλος, πρότεινε συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, αλλά και την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων, τονίζοντας ότι δε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια κι αυτό ισχύει ειδικά στον τομέα του τουρισμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ