Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΙΧΑΛΟΣ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τα σήματα είναι ήδη κατοχυρωμένα από τις ελληνικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Ατυπη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης της ΠΓΔΜ, Δρ. Μπαρντίλ Νταουτί, είχε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Οι δυο άντρες συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που ενδέχεται να ανακύψουν μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οπως επεσήμανε ο κ. Μίχαλος στον υπουργό της πΓΔΜ, τα εμπορικά σήματα των ελληνικών επιχειρήσεων με την επωνυμία Μακεδονία και τα παράγωγά της (μακεδονικός κ.λπ.) είναι διασφαλισμένα, καθώς είναι ήδη κατοχυρωμένα από τις ελληνικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις της χώρας του θα πρέπει να συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών και τα διεθνή στάτους. Παράλληλα, ο κ. Μίχαλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε στον κ. Νταουτί ότι οι σχέσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με τους συναδέλφους τους στη χώρα τους είναι άριστες και εξέφρασε την ευχή και το πολιτικό σύστημα να ακολουθήσει την ίδια πολιτική συναίνεσης και συνεργασίας με αυτό της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι διευκρινίσαμε τα ζητήματα που μας απασχολούν, στην πρώτη και μόνη συνάντηση που είχε ο κ. Nταουτί στην Αθήνα. Η αισιοδοξία που μού εξέφρασε ότι θα εκτελεστεί στο ακέραιο η Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων, δείχνει την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθεί η γειτονική χώρα στην εφαρμογή των "Πρεσπών"», τόνισε ο κ. Μίχαλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ