Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ

Καθησυχαστική για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων εμφανίστηκε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για τον προβληματισμό που επικρατεί σχετικά με το πόσο προφυλαγμένα είναι τα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν αρχίσει και πάλι να αυξάνονται, τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά, αλλά και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, μίλησε στο Mega η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Τα πρωτόκολλα στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων είναι πολύ αυστηρά»

Αναφερόμενη στο θέμα της ανησυχίας των συγγενών των ηλικιωμένων που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εμφανίστηκε καθησυχαστική.

«Ευτυχώς στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων τα πρωτόκολλα τα έχουμε καταρτίσει από την πρώτη στιγμή, και είναι πολύ αυστηρά. Έχουμε ως χώρα τις λιγότερες απώλειες στην Ευρώπη σε κοινωνικές δομές. Τα πρωτόκολλα παραμένουν αρκετά σφιχτά, όπως και στα νοσοκομεία η μάσκα είναι απαραίτητη, τα επισκεπτήρια είναι κλειστά και επιτρέπεται μόνο ένα επισκεπτήριο το μήνα. Ζητάμε ακόμα λίγο αναμονή από τις οικογένειες για να κρατήσουμε ζωντανούς τους ηλικιωμένους. Στα γηροκομεία κάναμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων και εμβολιάσαμε με προτεραιότητα τις γιαγιάδες και τους παππούδες», είπε χαρακτηριστικά.

Δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά

Μιλώντας για τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά, η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι «Τα παιδιά έχουν 3 μήνες διακοπές. Οι κατασκηνώσεις από αυτούς τους μήνες καλύπτουν δύο εβδομάδες. Δε γίνεται ένας γονιός να έχει την αγωνία για το τι θα κάνει το παιδί άλλους 2,5 μήνες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να κάνουν κάτι δημιουργικό. Από το νέο ΕΣΠΑ φτιάξαμε ένα καινούργιο πρόγραμμα, τα δημιουργικά κέντρα ημέρας. Για τα παιδιά θα λαμβάνει η μητέρα ένα κουπόνι που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ή στο δήμο ή σε κάποιο ιδιώτη, ώστε το παιδί να πηγαίνει σε κατασκήνωση ημέρας, να απασχολείται δημιουργικά. Αυτό μπορεί να το κάνει ο δήμος, αλλά και κάποιος ιδιώτης που “τρέχει” αυτό το πρόγραμμα».

Η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί του χρόνου και θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2023.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, η ίδια επανέλαβε την πάγια γραμμή της κυβέρνησης.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το λέει ο πρωθυπουργός. Έχω δουλέψει με τον πρωθυπουργό πολλά χρόνια ως σύμβουλός του, νομίζω πως μπορώ να καταλάβω τη λογική του και το πώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη. Εγώ κατεβαίνω ως υποψήφια στον Πειραιά», σημείωσε.

«Έχω δεχτεί σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση»

Μιλώντας, τέλος, για τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι «Βεβαίως και πήρα θέση για την κριτική που δέχτηκε η κ. Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου είναι ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να δέχεται κριτική για το αν πήρε ένα κιλό ή το έχασε, και πώς έβαψε τα μαλλιά της. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το έργο μας. Αυτό που είναι προς συζήτηση είναι η αποτελεσματικότητά μας. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αντίστοιχη θέση. Συζητούν στη Βουλή τι φοράω, και αν πρέπει να το φοράω στη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το έργο μας, και αν το κάνουμε σωστά ή όχι. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα να συζητήσουμε, το αν έχουμε χοντρά ή αδύνατα μπράτσα δεν αφορά κανέναν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ