Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο δήμος, τα επιμελητήρια και η Περιφέρεια συστήνουν παρατηρητήριο παρακολούθησης για τα έργα του μετρό.

Παρατηρητήριο παρακολούθησης για το αν το μετρό υλοποιείται εντός χρονοδιαγράμματος συστήνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης, τα επιμελητήρια και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε στον Focus FM ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Τώρα θα δούμε ποιος σηκώνει χειρόφρενο και ποιος θέλει το μετρό» είπε ο κ.Ζέρβας, προσθέτοντας ότι χάρηκε με την «αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και του κ.Καραμανλή», που διαπιστώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πλην Βενιζέλου, το υπόλοιπο έργο θα είναι σε θέση λειτουργίας τέλη του 2022», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας όμως, ότι «αν δεν υπήρχαν οι ανωμαλίες με τον σταθμό Βενιζέλου, θα είχαμε μετρό το 2020». «Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πρέπει να έχει περάσει μέχρι τον επόμενο μήνα, ώστε να υπάρξει έγκριση, σε δεύτερη φάση να υπάρξει συμφωνία μεταξύ αναδόχου και Αττικό Μετρό, ώστε να μην υπάρξει κάποιος φραγμός και να προχωρήσει το έργο με την προοπτική ολοκλήρωσής του τον Απρίλιο του 2023» πρόσθεσε.

«Για την Καλαμαριά δεν έχουν δημοπρατηθεί ακόμη τα ηλεκτρολογικά και οι συρμοί», διευκρίνισε ο κ.Ζέρβας.

Αναφορικά με τον ΟΑΣΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι «κανένας δεν είναι υπερήφανος με την κατάσταση, που είναι ο ΟΑΣΘ, είναι όμως και η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ, που θα αρχίσει να υλοποιείται τις επόμενες μέρες, θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Η προοπτική είναι από τις αρχές του χρόνου να έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα με νέα λεωφορεία, γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε νέα λεωφορεία σε έναν ΟΑΣΘ, που είναι υπό εκκαθάριση». Παράλληλα τόνισε ότι τα έσοδα του ΟΑΣΘ έχουν καταρρεύσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΟΑΣΘ δεν έχει καθόλου έσοδα».

Ο κ.Ζέρβας προειδοποίησε ακόμη, ότι ο δήμος θα αρχίσει να επιβάλλει πρόστιμα σε όσους κατεβάζουν μπάζα από ανακαινίσεις, ενώ τόνισε ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι μία πολύ λαμπερή περίοδος για τη Θεσσαλονίκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ