Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

ΑΚΑΡ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ–ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, δεν αποτελεί κίνδυνο. Ο ελληνικός λαός υποφέρει περισσότερο από την ένταση», είπε ο Τούρκος ΥΕΘΑ.

«Αντιστροφή ρόλων» είχαμε σήμερα στην Τουρκία, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτόξευσε απειλές εναντίον της Ελλάδας, ενώ ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εμφανίστηκε πιό «διπλωματικός» απέναντι στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το Onalert ο Χουλουσί Ακάρ, στον αντίποδα των δηλώσεων Τσαβούσογλου ότι η μεταφορά αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων σε Λέσβο και Σάμο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των διμερών σχέσεων, ανέφερε:

«Είμαστε υπέρ του να εγκαταλείψει η Ελλάδα αυτές τις (επιθετικές) συμπεριφορές και να λύσουμε τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Είτε έρθουν εδώ είτε πάμε στην Ελλάδα, ας διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, δεν αποτελεί κίνδυνο. Ο ελληνικός λαός υποφέρει περισσότερο από την ένταση».

Προηγουμένως βέβαια ο Ακάρ είχε φροντίσει να αναφέρει πως «η Ελλάδα είναι κακός γείτονας».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια συνέντευξη ο Ακάρ ανέφερε πως η Τουρκία σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και του Ιράκ. Όμως αυτό το είπε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση πως η Άγκυρα πραγματοποίησε «επιχείρηση»  σε περιοχή του Ιράκ, 140 χιλιόμετρα από τα κοινά τους σύνορα, με στόχο μαχητές των Κουρδικών οργανώσεων PKK και YPG.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ