Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΜΕΣΩ… ZOOM ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ THESSALONIKI WALKING TOURS

Η τεχνολογία επιστρατεύεται από τη γνωστή πλατφόρμα ξεναγήσεων στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για όσους μένουν σπίτι.

Με έναν διαφορετικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας zoom συνεχίζεται το πρόγραμμα σεμιναρίων της Thessaloniki Walking Tours λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για ένα πρόγραμμα με σπουδαίες συνεργασίες και ελεύθερη συμμετοχή.

«Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μαζί συζητώντας για την λογοτεχνία, την τέχνη, τις ιδέες. Μένουμε μαζί και στα δύσκολα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Οι κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά με mail στο: info@thessalonikiwalkingtours.com.

Οι 100 πρώτοι θα παρακολουθήσουν ζωντανά τα σεμινάρια και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απάντηση θα λάβουν μόνο οι πρώτοι 100 ενώ στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους θα σταλεί βιντεοσκοπημένο το υλικό την επόμενη μέρα των σεμιναρίων ώστε να μην τα χάσει κανείς.

 Μ.Τρίτη 14 Απριλίου, 7 - 9 μμ

"Ο στεναγμός των πενήτων"

Ο συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης μέσα από ένα μοναδικό σεμινάριο μας αποκαλύπτει τον κόσμο που κρύβεται πίσω από τον στεναγμό των πενήτων, των φτωχών, των κατατρεγμένων, των αδύναμων, τον κόσμο δηλαδή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου, 7 - 9 μμ

"Η σκιά του Χριστού: ο Χριστός ως μύθος και ως θρησκεία"

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης αναζητά την αφηγηματική καρδιά του κεντρικού χριστιανικού μύθου σε ένα διαφορετικό σεμινάριο.

Τρίτη 21 Απριλίου, 7 - 9 μμ

"Δεν θα σιωπήσουμε ποτέ”

Η γενναιότητα και η κληρονομιά της ηρωικής ομάδας "Λευκό Ρόδο" κατά τη ναζιστική περίοδο της Γερμανίας ξετυλίγεται μέσα από τις αλησμόνητες προκηρύξεις της. Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης τις μοιράζεται μαζί μας με τις σκέψεις του σε ένα σεμινάριο για μια σπουδαία σελίδα της ευρωπαικής ιστορίας.

Πέμπτη 23 Απριλίου, 7 - 9 μμ

"Ίων Δραγούμης, ο εραστής των μεγάλων ιδεών"

Ο συγγραφέας, γιατρός και επιμελητής των ημερολογίων του Δραγούμη, Νώντας Τσίγκας συζητά με τον Θανάση Τριαρίδη και αφηγείται τη ζωή και το έργο του Ίωνα Δραγούμη σε ένα σεμινάριο που ανοίγει πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Τρίτη 28 Απριλίου, 7 - 9 μμ

"Ξαναδιαβάζοντας τους "Άθλιους" του Β. Ουγκώ".

Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστόρημα στην ιστορία των ανθρώπων δίνει πάντα αφορμές για να το ανακαλύπτει κανείς ξανά και ξανά. Σε ενα σεμινάριο με εισηγητή τον Θανάση Τριαρίδη αναστοχαζόμαστε πάνω στην μοίρα των ανεπανάληπτων ηρώων του.

Κυριακή 3 Μαϊου, 7 - 9 μμ

"Οι κλασσικοί ήρωες στον 21ο αιώνα"

Όταν οι κλασικοί ήρωες αναζητούν να επαναπροσδιοριστούν από έναν σύγχρονο συγγραφέα. Μια συζήτηση ανάμεσα στον Μάνο Κοντολέων και τον Θανάση Τριαρίδη.

Μέσο διεξαγωγής: πλατφόρμα zoom

Ώρα διεξαγωγής: 19:00 - 21:00

Συμμετοχή: ελεύθερη

Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ