Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ: ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ;

H γυμναστική μπορεί να τα αλλάξει πολλά και να σε κάνει να δεις τα πράγματα έστω και λίγο πιο θετικά όσο καιρό θα μείνεις κλεισμένη μέσα.

Πόνοι στου ώμους και τον αυχένα, την πλάτη ή τη μέση, πεσμένη διάθεση και ενέργεια υπό του μηδενός. Μετά από κάποιες ημέρες εγκλεισμού στο σπίτι λόγω κορωνοϊού αρχίζουμε να νιώθουμε τα αρνητικά της ακινησίας. Η αλήθεια, όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, είναι ότι η γυμναστική μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά και να σε κάνει να δεις τα πράγματα έστω και λίγο πιο θετικά όσο καιρό θα μείνεις κλεισμένη μέσα.

Για να ξεφύγεις από τα κλασικά home workouts στο YouTube και να δημιουργήσεις μια καλή συνήθεια που θα συνεχίσεις και μετά το πέρας της καραντίνας «χτίσε» το δικό σου προσωπικό γυμναστήριο. Μην αγχώνεσαι και πάνω απ’όλα μην αφήνεις τα επαγγελματικά accounts του Instagram να σε τρομάζουν. Σύμφωνα με το elle.gr, χρειάζεσαι λίγα και βασικά πράγματα για να βάλεις την προπόνηση στη ζωή σου τώρα και για πάντα.

Ένα στρώμα

Είτε κάνεις γιόγκα με τη βοήθεια του YouTube είτε ασκήσεις για κοιλιακούς ή πόδια στο έδαφος, το στρώμα είναι το βασικότερο κομμάτια του εξοπλισμού σου και σου εγγυόμαστε ότι θα βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω αφού θα το χρησιμοποιείς διαρκώς.

Βαράκια

Επίλεξε μικρό βάρος που εύκολα μπορείς να χειριστείς για αρκετές επαναλήψεις. Θα σου χρησιμεύσουν για δεκάδες ασκήσεις τόσο για τα χέρια όσο και για να κάνεις καθίσματα με λίγο έξτρα βάρος και να ενδυναμώσεις ακόμα περισσότερο τα πόδια σου όσο καιρό μένεις σπίτι.

Μπάλα πιλάτες

Τέλος στους βαρετούς κοιλιακούς! Με μια μπάλα πιλάτες θα ανακαλύψεις πληθώρα δυναμωτικών και αποτελεσματικών ασκήσεων που στοχεύουν σε ομάδες μυών που δεν ήξερες καν ότι μπορείς να γυμνάσεις. Αν δεν μένεις μόνη σου με τη μπάλα θα καταφέρεις να κάνεις διάφορες ασκήσεις με τον φίλο ή τον συγκάτοικό σου.

Λάστιχα

Μπορεί πολλές να μην τα σκεφτόμαστε καν αλλά τα λάστιχα είναι από τα πιο λειτουργικά και πιο χρήσιμα αντικείμενα όσον αφορά τη γυμναστική από το σπίτι. Και αυτό γιατί σου επιτρέπουν να κάνεις αλλαγές και να αυξήσεις το βαθμό δυσκολίας κάθε άσκησης και συνεπώς να κάψεις περισσότερες θερμίδες χωρίς καν να βγεις από το σπίτι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ