Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΕΝΔΩΝΗ: ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΚΛΟΠΗΣ (VIDEO)

Η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν θα αναγνωρίσει κατοχή, νομή και κυριότητα στο βρετανικό Μουσείο».

Στην επαναδιατύπωση του πάγιου αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον γενέθλιο τόπο τους προχώρησε η Λίνα Μενδώνη αναφορικά με την κινητοποίηση των Διεθνών Επιτροπών για την επιστροφή τους στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό σταθμό STAR η υπουργός Πολιτισμού, μεταξύ άλλων, «η επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, επομένως και της Ακρόπολης, έδωσε την αφορμή στις διεθνείς επιτροπές για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα να επαναδιατυπώσουν το πάγιο αίτημα το δικό τους αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης για την οριστική επιστροφή τους στον γενέθλιο τόπο τους.

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν προϊόν κλοπής και επομένως η Ελλάδα ποτέ δεν θα αναγνωρίσει κατοχή, νομή και κυριότητα στο βρετανικό Μουσείο. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνουν οι ανά τον κόσμο επιτροπές, η διεθνής κοινή γνώμη τάσσεται πλέον ανεπιφύλακτα υπέρ της επιστροφή τους στην Αθήνα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ