Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΙΑ ΒΟΥΤΣΑ: ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του ηθοποιού εξέδωσε η υπουργός Πολιτισμού- «Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή» αναφέρει μεταξύ άλλων

Τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολυάριθμους φίλους του αγαπημένου ηθοποιού Κώστα Βουτσά που έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή εκφράζει με ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος» αναφέρει η υπουργός στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον «τέταρτο τοίχο» και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική.

»Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή. Πολλές από τις ατάκες του, έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας. Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ου και του 21ου αιώνα.

»Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους πολυάριθμους φίλους του».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ