Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΙΑ ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ: ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΣ ΤΟ 2022

Η υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ότι «είμαστε πλέον στο τέλος της ολοκλήρωσης των αναγκαίων μελετών για το ταφικό συγκρότημα.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στον Τύμβο Καστά, όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία υποδέχθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αμφίπολη τον τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος επισκέφθηκε την ανασκαφή και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Σερρών και υφυπουργό Αγροτικής Πολιτικής Φωτεινή Αραμπατζή και τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε ότι «είμαστε πλέον στο τέλος της ολοκλήρωσης των αναγκαίων μελετών για το ταφικό συγκρότημα. Το πρόγραμμα πηγαίνει πολύ καλά. Υπάρχει μία μικρή απόκλιση στο χρονοδιάγραμμα, που δικαιολογείται από τις δυσκολίες που δημιούργησε ο covid-19, αλλά θα την απορροφήσουμε. Οι υπηρεσίες είναι εδώ, παρούσες. Οι κεντρικές υπηρεσίες και η Εφορεία Αρχαιοτήτων δουλεύουν συστηματικά, ώστε, το 2022 το μνημείο να είναι επισκέψιμο σε ειδικά κοινά».

Η κ. Μενδώνη ξενάγησε τον Μαργαρίτη Σχοινά, συνεπικουρούμενη από τον Μιχάλη Λεφαντζή, αρχιτέκτονα μηχανικό της διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων και τον Γιάννη Ματαράγκα, συντηρητή της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

«Και εγώ μαζί με εκατομμύρια Έλληνες, από εκείνο το καλοκαίρι του 2014, δε μπορώ να βγάλω από τη μνήμη μου την εντύπωση και τη συγκίνηση που μου δημιούργησε η ανασκαφή εδώ, στη Αμφίπολη. Είμαι συγκινημένος και ως Έλληνας και ως Μακεδόνας. Πιστεύω ότι στις νέες χρηματοδοτικές προοπτικές, στο νέο ΕΣΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίζει να στηρίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ από τις υπηρεσίες αλλά και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου», δήλωσε μετά την ξενάγησή του ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε..

Η υπουργός σημείωσε ότι «από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο κ. Σχοινάς είναι αρωγός στο υπουργείο Πολιτισμού. Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που είναι, σήμερα εδώ, διότι είναι ο καλύτερος πρέσβης που έχουμε στην ΕΕ, όχι μόνο για τις χρηματοδοτήσεις, αλλά για όλα γενικότερα θέματα και ιδιαίτερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ