Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RAT ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Τα μέλη της ομάδας ρομποτικής RAT του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσίασαν στον δήμαρχο Νέας Προποντίδας το project που ετοίμασαν για διαγωνισμό.

Μέλη της ομάδας ρομποτικής R.A.T. (Robotics Academy Team) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας –όπου ανάμεσα τους είναι και ο Αναστάσιος Αϊβαλιώτης μαθητής του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας- υποδέχθηκε στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας μαζί με τον προπονητή τους κ. Ζερβόπουλο Γεώργιο (Μηχανικό Πληροφορικής), ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που έχω εδώ κοντά μου “νεαρούς επιστήμονες” όπου με όπλο την τεχνολογία δημιουργούν έργα που έχουν ως αντίκτυπο το κοινό καλό. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και με την ίδια θέρμη, ώστε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας ανακαλύπτοντας την τεχνολογία. Συνεχίστε να τιμάτε τον Τόπο και την Πατρίδα μας και εκτός συνόρων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς, αφού πρώτα συνεχάρη θερμά τα μέλη και τον προπονητή της για τις τόσες επιτυχίες τους.Η ομάδα παρουσίασε στον κ. Καρρά το πρόβλημα το οποίο σκέφτηκαν να λύσουν –καθώς  ένα κομμάτι του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ενός project για την επίλυση ενός προβλήματος, έχοντας ως θέμα γι’ αυτή τη χρονιά την αρχιτεκτονική των πόλεων.

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας ασχολήθηκαν με το οδικό δίκτυο και πιο συγκεκριμένα με τα προβλήματα και τις καταστροφές των δρόμων. Αφού εντοπισθούν τα προβληματικά σημεία των δρόμων με άμεσο τρόπο -αξιοποιώντας το Internet of Things (IoT) και την χρήση οδικού κυκλώματος- γίνεται η ενεργοποίηση ενός ρομπότ, το οποίο φτάνει στο σημείο του προβλήματος. Το ρομπότ, αφού αναγνωρίσει το πρόβλημα/ καταστροφή του οδοστρώματος,  προχωράει στην επίλυση του.Η ομάδα ρομποτικής R.A.T (Robotics Academy Team) -η οποία αποτελείται απο τον Ανάστασιο Αϊβαλιώτη, τον Μάριο Αρναουτίδη, τον Δημήτριο Βουλγαράκη, τον Ευάγγελο Καιμακτσή, τον Κωνσταντίνο Μπουρλή, τον Δημήτριο Μυλωνά, τον Αντώνη Οικονόμου, τον Σταύρο Οικονόμου, τον Στέφανο Παπαδόπουλο, την Στέλλα Παπαχρήστου και τον Δημήτριο Πειστικό- συμμετέχει φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά στον διαγωνισμό FLL (First Lego League) με τις 2 τελευταίες χρονιές να έχει κερδίσει την πρόκριση στο παγκόσμιο οπού και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ουγγαρία (2018) και στην Ουρουγουάη (2019). Φέτος έχει περάσει από τα προκριματικά και ετοιμάζεται για τον πανελλήνιο τελικό,  ο οποίος θα λάβει χώρα στις 14 και 15 Μαρτίου, ώστε να λάβει την πρόκριση για τον παγκόσμιο διαγωνισμό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ