Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΜΕ ΤΙ ΠΟΙΝΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΕΚ - ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΑΡΗ

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ και ο διοικητικός της ηγέτης θα απολογηθούν για όσα έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των παρατηρητών.

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα βρεθεί αύριο στις 16:00 η ΑΕΚ προκειμένου να απολογηθεί για τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των παρατηρητών του αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Όπως μεταδίδει ο «ΣΠΟΡ FM», μαζί με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, σε απολογία έχει κληθεί και ο διοικητικός της ηγέτης, Δημήτρης Μελισσανίδης, για γεγονότα που έλαβαν χώρα στα αποδυτήρια.

Σε ό,τι αφορά την «Ένωση», η πιο βαριά κατηγορία για την οποία θα απολογηθεί αφορά το άρθρο 15, παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα περί «εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο / επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου», τα οποία «συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων».

Η εν λόγω κατηγορία αφορά το περιστατικό με τον γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη κατά την επίτευξη του δεύτερου γκολ, με την αθηναϊκή ομάδα να απειλείται με πρόστιμο ύψους από 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αντίστοιχα, ο «Τίγρης» έχει κληθεί να απολογηθεί με βάση το άρθρο 12 του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά σε «Ποινές αξιωματούχων ομάδας (χωρίς δικαίωμα να παρευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο), φιλάθλων και λοιπών προσώπων».

Το άρθρο αυτό έχει γενικές ποινές, όπως «απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο», «απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο» και «απαγόρευση ποδοσφαιρικής δραστηριότητας», χωρίς να οριοθετείται το χρονικό διάστημα της τιμωρίας.

Παραπέμπει, ωστόσο, στο άρθρο 11 περί «ποινών σε αξιωματούχους αγωνιστικού χώρου», όπου προβλέπεται συγκεκριμένα: Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ή και τα αποδυτήρια για 15 ημέρες έως 6 μήνες.

Αν τιμωρηθεί αξιωματούχος, η ΠΑΕ με την οποία συνδέεται τιμωρείται επίσης ως συνυπεύθυνη με πρόστιμο έως 90.000 ευρώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ