Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Καθηγητές του ΑΠΘ συγκεντρώνουν υπογραφές μεταξύ των συναδέλφων τους με αίτημα τη ματαίωση της λειτουργίας αυτού του ΠΠΣ της Ιατρικής

Γράφει ο Σαλονικιός

Όχι πως αποτελεί έκπληξη, αλλά πλέον είναι και επίσημο ότι μπροστάρηδες στις αντιδράσεις για την ίδρυση αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΠΠΣ) στην Ιατρική του ΑΠΘ, είναι ακαδημαϊκοί, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να μην προχωρήσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια στη λειτουργία ξενόγλωσσων ΠΠΣ.

Όπως σας ενημέρωσε από προχθές η Voria.gr καθηγητές του ΑΠΘ συγκεντρώνουν υπογραφές μεταξύ των συναδέλφων τους με αίτημα τη ματαίωση της λειτουργίας αυτού του ΠΠΣ της Ιατρικής, το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2021. Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα πενήντα ονόματα τα οποία έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Νίκος Παρασκευόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου, πρώην κρατική αξιωματούχος, η Ρία Καλφακάκου, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άρης Στυλιανού, πρώην πρόεδρος ΚΘΒΕ, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, πρώην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Κρεστενίτης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, ο Νικήτας Μυλόπουλος, πρώην πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.ά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ