Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
x

ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ Η MERCEDES ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Στον οργανισμό της Mercedes μόλις το 3% του εργατικού δυναμικού ανήκει σε εθνοτικές ομάδες μειονοτήτων και μόνο το 12% των υπαλλήλων είναι γυναίκες.

Μπορεί τα μονοθέσια της Mercedes να είναι γνωστά ως «Aσημένια Bέλη», ωστόσο η πρωταθλήτρια κατασκευαστών της Formula 1 θα αλλάξει, ενόψει της σεζόν του 2020 που αρχίζει την Κυριακή 5 Ιουλίου στην Αυστρία, τα χρώματα στα αυτοκίνητα που θα οδηγούν ο Λιούις Χάμιλτον και ο Βάλτερι Μπότας. Έτσι, τα δύο μονοθέσια θα είναι μαύρα, καθώς η γερμανική ομάδα θέλει να πάρει θέση ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις, αλλά και να δεσμευθεί ότι θα βελτιώσει την ποικιλομορφία στο εσωτερικό της.

Η ανακοίνωση της Mercedes έρχεται εν μέσω των διαδηλώσεων ανά την υφήλιο οι οποίες υποστηρίζουν το κίνημα «Black Lives Matter», υπέρ του οποίου έχει ταχθεί με τις δηλώσεις του και ο Χάμιλτον, που είναι ο πρώτος μαύρος σούπερ σταρ στην ιστορία της Formula 1. Στο μεταξύ, ο Βρετανός εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ανακοινώσει τη σύσταση μιας νέας επιτροπής, προκειμένου να βελτιωθεί η ποικιλομορφία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ η Formula 1 γνωστοποίησε την έναρξη της πρωτοβουλίας #WeRaceAsOne, μαζί με μια νέα ομάδα εργασίας που εστιάζει ειδικά στον προσδιορισμό των ευκαιριών απασχόλησης και εκπαίδευσης για ομάδες που υπο-εκπροσωπούνται στη Formula 1.

«Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας, το άθλημά μας ή την ομάδα μας: αυτή είναι μια βασική πίστη της Mercedes» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, και συνέχισε: «Όμως, το να έχουμε τα σωστά "πιστεύω" και τον σωστό τρόπο σκέψης δεν είναι αρκετό, εάν παραμένουμε σιωπηλοί. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας και την παγκόσμια πλατφόρμα μας για να μιλήσουμε για σεβασμό και ισότητα και το ''Ασημένιο Βέλος'' θα αγωνίζεται στα μαύρα για ολόκληρη τη σεζόν του 2020, προκειμένου να δείξουμε τη δέσμευσή μας για μεγαλύτερη ποικιλομορφία ενός της ομάδας μας και του αθλήματός μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον οργανισμό της Mercedes μόλις το 3% του εργατικού δυναμικού ανήκει σε εθνοτικές ομάδες μειονοτήτων και μόνο το 12% των υπαλλήλων είναι γυναίκες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ