Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των νέων παιδιών που έπεσαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμαριά όπου ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε σχεδόν σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρυούλων, κ.κ Παντελεήμων, παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, Ελένης Φύκα, αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα από την Καλαμαριά, που γιορτάζει σήμερα, αφού η θάλασσα είναι ένα στοιχείο της πόλης μας. Εύχομαι, καλές θάλασσες και να είναι μία χρονιά φωτισμένη, με υγεία, χαρά και αισιοδοξία» ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς.

Στη συνέχεια ο κ. Δαρδαμανέλης μετέβη στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η ρίψη του Σταυρού. Στην τελετή Αγιασμού των υδάτων παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Κων/νος Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, ενώ το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κων/νος Ζέρβας.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των νέων παιδιών που έπεσαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό, αλλά και η προσέλευση του κόσμου, που τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid 19 έσπευσε στον Αγιασμό των Υδάτων.