Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ AIDS

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS - Τα κόκκινα κεριά σχηματίζουν κάθε χρόνο την κόκκινη κορδέλα

Ισχυρό μεταδόθηκε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και καταπολέμησης του στίγματος για το AIDS, παρόλο που, λόγω βροχής, οι ομάδες που διοργάνωσαν τις δράσεις, δεν κατάφεραν να ανάψουν τα κόκκινα κεριά που σχηματίζουν κάθε χρόνο την κόκκινη κορδέλα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι δράσεις που ξεκίνησαν από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλους αρμόδιους φορείς και εθελοντικές ομάδες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής. Η βροχή που έπεφτε στην πόλη δεν επέτρεψε να ανάψουν όλα τα κεριά, ωστόσο πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, στον χώρο της πλατείας Αριστοτέλους οι διοργανωτές από το πρωί μοίραζαν προφυλακτικά στους περαστικούς και τους ενημέρωναν για θέματα πρόληψης και ασφάλειας, καθώς και για το στίγμα σε βάρος των οροθετικών που πρέπει να καταπολεμηθεί. Ακόμη, λίγο πριν τις 17.30 φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης με μία εικόνα που εμφάνιζε τη Γη, την κορδέλα-σύμβολο κατά του AIDS και το μήνυμα «κρατάμε την υπόσχεση».

Οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού για την 1η Δεκέμβρη του 2018 και αποχώρησαν με την ελπίδα το κοινό της Θεσσαλονίκης να είναι, μετά τις σημερινές δράσεις, πιο ενημερωμένο και ευαισθητοποιημένο γύρω από το πολύ σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ