Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΥΡΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ο ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο 85χρονος, παρόλο που στην αρχή ήταν ασυμπτωματικός, μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στην Αλεξανδρούπολη - Αρνητικά τα τεστ στο γηροκομείο.

Με υψηλό πυρετό μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο 85χρονος που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο της Καβάλας. Στις 9 Ιουλίου είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο.

Διαβάστε σχετικά: Συναγερμός στην Καβάλα: Κρούσμα κορωνοϊού σε τρόφιμο γηροκομείου

Ο 85χρονος, που ήταν ασυμπτωματικός, είχε φύγει από το γηροκομείο και ταξίδεψε μέχρι τη γειτονική Ξάνθη. Ωστόσο, κατά την επιστροφή του, τέθηκε σε απομόνωση στο δωμάτιό του, χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τους άλλους ηλικιωμένους ή το προσωπικό του ιδρύματος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφθασε στην Καβάλα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του γηροκομείου κι έκανε δειγματοληπτικά τεστ στους ηλικιωμένους και το προσωπικό. Ένα 24ωρο αργότερα έγινε γνωστό ότι όλα τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Δείτε ακόμη: Καβάλα: Η ανακοίνωση του γηροκομείου για το κρούσμα κορωνοϊού

Πηγή: ΑΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ