Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΕΚΕ, ΕΝΗΜΑΕΚ

Με την απεργία ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της ΥΠΑ.

Eλάχιστες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου, ενώ και στις 25/11 θα προκύψουν σοβαρά θέματα, μετά την εξαγγελία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας της ΥΠΑ (ΕΝΗΜΑΕΚ) για διαδοχικές εξάωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου (06:00 - 12:00) & (12:00 - 18:00) και 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική κοινή ανακοίνωση, «μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου ΥΠΑ-ΑΠΑ στις Επιτροπές της Βουλής παίρνοντας έτσι το δρόμο για την ψήφισή του, καθώς και την κοινή διαπίστωση ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιμένει  στην σκληρή και αμετακίνητη στάση που εξαρχής έχει υιοθετήσει.

Παραμένουμε πιστοί στην ισχυρή πεποίθησή μας ότι, η μετατροπή της ΥΠΑ σε Αυτοτελή Δημόσια Υπηρεσία (στενό δημόσιο) σε ΝΠΔΔ, σε συνδυασμό με τη δημιουργία της ΑΠΑ με ανεξέλεγκτες και υπέρμετρες εξουσίες που δεν συνάδουν με αυτές μιας ανεξάρτητης αρχής με δημόσιο χαρακτήρα, ούτε επιλύουν τα ουσιαστικά προβλήματα της Υπηρεσίας, ούτε αποτελούν ευρωπαϊκή κανονιστική απαίτηση, αλλά αντίθετα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων και παραβλέπουν τον ευαίσθητο εθνικό χαρακτήρα της Υπηρεσίας.

Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της ΥΠΑ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ