Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
x

ΜΕ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ήδη ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου παρέδωσε σήμερα το πρωί τους πρώτους τρεις αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές σε σχολεία του δήμου.

Τα σχολεία με απινιδωτές θα εξοπλίσει ο δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της υγείας και της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, παρουσία του προέδρου της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βαγγέλη Χατζηαντωνίου, παρέδωσε τους πρώτους τρεις αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές σε διευθυντές και εκπροσώπους ισάριθμων σχολείων.

Οι πρώτοι απινιδωτές θα τοποθετηθούν στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, στο 1ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου και στο 2ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, στην περιοχή της Γαλήνης. Και στα τρία σχολεία υπάρχουν εκπαιδευτικοί που είναι πιστοποιημένοι στη χρήση απινιδωτών.

«Ευχή όλων είναι οι απινιδωτές να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Δική μας υποχρέωση, όμως, είναι να αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα τα ζητήματα της ασφάλειας των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών τους», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσακίρης, προσθέτοντας: «Ας μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία μας βρίσκονται σε κομβικά σημεία στις τοπικές μας κοινότητες και, επομένως, οι απινιδωτές που τοποθετούνται μέσα στους σχολικούς χώρους στην πραγματικότητα καλύπτουν και τις ανάγκες της γειτονιάς και της ευρύτερης περιοχής».

«Σήμερα παραδώσαμε τους πρώτους τρεις απινιδωτές, ενώ έχουμε προγραμματίσει να εξοπλίσουμε σταδιακά με απινιδωτές όλα τα σχολεία και της Καλλιθέας και της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βαγγέλης Χατζηαντωνίου.

Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε κατάλληλα σημεία μέσα στα σχολεία, ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση. Εξάλλου, θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς τους μέσα σε κατάλληλες φορητές θήκες, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ