Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί ούτε πιθανή απουσία από τη σημερινή ψηφοφορία για την τροπολογία που δεν υποβιβάζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η τροπολογία που μετατρέπει την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών, με επίμαχη την περίπτωση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια.

Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία έφερε σε ακόμα δυσκολότερη θέση την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς είναι σαφές ότι οι βουλευτές που εκλέγονται στη βόρεια Ελλάδα αλλά και στην περιφέρεια του Πειραιά είναι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, το Μέγαρο Μαξίμου, διαβλέποντας τον κίνδυνο να υπάρξουν διαρροές στη σημερινή ψηφοφορία, έστειλε σαφές μήνυμα στους βουλευτές ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή. «Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Δεν μας αφορά αν διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ γιατί αφαιρούνται βαθμοί ούτε αν διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός γιατί δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους βουλευτές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Άλλωστε, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα, η χθεσινή διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα του κόμματος ήταν και ένα έμμεσο μήνυμα στα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, διαμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί ούτε πιθανή απουσία από τη σημερινή ψηφοφορία η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη όπως εξελίχθησαν τα πράγματα, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit.gr, οι βουλευτές Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας θα υπερψηφίσουν την τροπολογία, παρά το γεγονός πως έχουν σοβαρές διαφωνίες. Εκείνο που δεν είναι γνωστό, μέχρι στιγμής, είναι η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές από τη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρεται επίσης στο ρεπορτάζ.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία. Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα», διαβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Στην κυβέρνηση, πάντως, αναμένεται να διατηρήσουν υψηλούς τόνους και απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζοντας να τονίζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μιζάρει στον λαϊκισμό». Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτούργησε με λαϊκιστικά αντανακλαστικά και καλούν τα κόμματα να απαντήσουν ευθέως αν κάποιος πρέπει να τιμωρείται αν παρανομεί ή αν πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. «Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφήσει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά», επισήμαιναν χθες κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν επίσης ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον. «Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από τη σημερινή ψηφοφορία θα απέχουν η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ