Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
x

ΜΑΤΙΓΙΑ: ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

«Όσο πιο ψηλά μπαίνει ο πήχης και οι φιλοδοξίες μιας ομάδας τόσο το καλύτερο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός χαφ του Άρη.

Για τον αυριανό αγώνα του Άρη με τη Λαμία, τη δική του παρουσία στον σύλλογο αλλά και για τον Μίκαελ Ένινγκ μίλησε ο Χαβιέ Ματίγια στην κάμερα της Nova.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ισπανός χαφ των «κιτρινόμαυρων»:

Για τα πέντε παιχνίδια με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο: «Η ομάδα είναι ικανοποιημένη και οι παίκτες χαρούμενοι από τα αποτελέσματα των τελευταίων πέντε αγώνων. Έχουμε πάρει τους 11 από τους διαθέσιμους 15 πόντους. Κατά τη γνώμη μου μας άξιζε η νίκη στο τελευταίο ματς στην έδρα της ΑΕΚ. Όπως και να το κάνουμε είμαστε 5 αγώνες αήττητοι. Η αίσθηση που έχουμε και ψυχολογικά και βλέποντας αγωνιστικά την εικόνα της ομάδας είναι πολύ καλύτερα από πριν. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και η ψυχολογία στο γκρουπ είναι πάντα πολύ καλή προκειμένου να έχουμε την ομάδα ψηλά».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά μας. Για κάποιους παράγοντες που δεν ελέγχουμε, που είναι εξωγενείς, δεν μπορούμε να στεναχωριόμαστε ιδιαίτερα για αυτό. Οπότε πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς πρέπει να συνεχίσουμε στον καλό δρόμο που έχουμε πάρει και η ομάδα θα συνεχίσει να είναι ψηλά στη βαθμολογία. Οπότε δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο αλλά να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά».

Είπε ακόμη: «Σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία αμυντική ισορροπία και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά και το έχουμε πετύχει στους τελευταίους αγώνες. Να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ και γενικώς να δεχόμαστε λίγα τέρματα γιατί πιστεύω ότι με την ποιότητα που έχουμε στο δημιουργικό κομμάτι και στο επιθετικογενές, αργά ή γρήγορα θα έρθουν τα γκολ ιδίως αν παίζουμε καλά και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις. Οπότε είμαστε κοντά στο να παίρνουμε τα παιχνίδια με την ποιότητα που έχουμε».

Για το παιχνίδι με τη Λαμία: «Η Λαμία έχει αλλάξει προπονητή αλλά και αγωνιστικό στυλ που έφερε αυτά τα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα της και είναι, κατά κάποιο τρόπο, όπως και εμείς σε ανοδική τάση και πορεία. Ωστόσο εμείς ως γηπεδούχοι και με την καλή κατάσταση που βρισκόμαστε δεν πρέπει να κρύβουμε τον ρόλο του φαβορί σε αυτά τα ματς, πρέπει να τα παίρνουμε μπροστά στον κόσμο μας. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε το ίδιο καλά για να δώσουμε μια συνέχεια στο καλό σερί των θετικών αποτελεσμάτων και το κυριότερο να κάνουμε τη δουλειά μας που είναι την Κυριακή ο κόσμος να γυρίσει σπίτι του ευχαριστημένος για την απόδοση και τη νίκη της ομάδας του».

Σε ερώτηση για το ότι ο Άρης είναι κοντά στην 3η θέση, είπε: «Όσο πιο ψηλά μπαίνει ο πήχης και οι φιλοδοξίες μιας ομάδας τόσο το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι και η ομάδα είναι κοντά σε αυτές τις θέσεις της βαθμολογίας αλλά και ότι έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του ο καθένας αλλά και από τη δουλειά που πρέπει να κάνει. Νομίζω ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ σημαντική η διάρκεια. Δηλαδή, όποια ομάδα καταφέρει να έχει σταθερότητα στην απόδοση της είναι αυτή που θα μπορεί να βρίσκεται ψηλά. Εμείς βέβαια κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι γιατί αυτός είναι ο τρόπος που οδηγεί στην επιτυχία. Εσείς τώρα λέτε για την τρίτη θέση… Δεν ξέρω αν θα είναι η τρίτη θέση ή κάποια άλλη αλλά εμείς πάντοτε θα έχουμε τις μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον ίδιο μας τον εαυτό για να είναι ικανοποιημένος και ο κόσμος από την απόδοση και τη δουλειά μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ