Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Συνολικά 6.000 προστατευτικές μάσκες παρήγγειλε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προκειμένου να μοιραστούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στην παραλαβή της πρώτης μεγάλης παρτίδας προστατευτικών μασκών για τη διανομή τους σε γειτονικά νοσοκομεία της πόλης, αλλά και σε εργαζόμενους στο δήμο, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για ένα τμήμα της μεγάλης παραγγελίας που δόθηκε πριν από μέρες σε βιοτεχνία της Θεσσαλονίκης μετά από εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείων της πόλης, κάτι που έγινε μετά την καθημερινή επικοινωνία του δημάρχου με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Συνολικά η παραγγελία αφορά 6.000 προστατευτικών πάνινων μασκών, οι οποίες είναι διπλής στρώσης και επαναχρησιμοποιούμενες. Μεγάλο μέρος της ποσότητας αυτής άρχισε ήδη να διανέμεται στους εργαζόμενους, που αποτελεί επιπλέον ενίσχυση του ατομικού εξοπλισμού προστασίας, πέρα από αυτόν που διανεμήθηκε με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, και πέραν των προβλεπόμενων ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας).

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας δίνει ασταμάτητα έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα, με βασικά είδη να γνωρίζουν τραγικές ελλείψεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι απέναντι στο πρόβλημα αυτό. Για αυτό οφείλουμε όλοι, με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί, να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τον αγώνα αυτών των ανθρώπων. Κι αυτό που κάνει ο δήμος μας είναι το ελάχιστο την ώρα αυτή», σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος μετά από επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων, θα προχωρήσει στην παράδοση τμήματος των μασκών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ