Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ:ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ

«Εδώ είμαστε όλοι επαγγελματίες και πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά», τόνισε ο αρχηγός του «Δικεφάλου».

Στις πρώτες του εντυπώσεις από τον Κώστα Χαραλαμπίδη σε ρόλο πρώτου προπονητή αναφέρθηκε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ενώ εξήρε τη Σαραγόσα χαρακτηρίζοντας την ως «καλύτερη ομάδα του ομίλου».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ:

Για το αν η νίκη της περασμένης εβδομάδας επί της Μπρίντιζι, δημιουργεί διαφορετικά δεδομένα στον όμιλο: «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα μας.

Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που έχουμε στην Ευρώπη, παίζουμε με την-πιθανότατα-καλύτερη ομάδα του ομίλου μας. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά, κάτι που δεν έχουμε πετύχει στα περισσότερα από τα παιχνίδια μας, αλλά το βελτιώνουμε κάθε μέρα. Στόχος μας είναι από αύριο να έχουμε καλή απόδοση για περισσότερη ώρα.

Θέλουμε να πάρουμε τη δεύτερη νίκη στη διοργάνωση, για να έχουμε περισσότερες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση».

Για το πώς εξηγεί το γεγονός ότι μετά από 2 μήνες στη σεζόν, η ομάδα ψάχνει ακόμα διάρκεια: «Είχαμε κάποια θέματα σαν ομάδα. Δυστυχώς, η διοίκηση πήρε μια απόφαση να αλλάξει τον προπονητή και από και πέρα προσπαθούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να γινόμαστε καλύτεροι.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης  ήθελε να βάλει κάποια νέα στοιχεία στην ομάδα, οπότε έπρεπε να κάνουμε μια επανεκκίνηση. Νομίζω ότι δείχνουμε καλά στοιχεία στα τελευταία παιχνίδια, δείχνουμε βελτίωση, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε πάνω σ’αυτό, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια».

Για τις δυσκολίες του μικρού rotation στα συνεχόμενα παιχνίδια, όσον αφορά τον τομέα της συγκέντρωσης: «Είναι δύσκολο. Παίζουμε πολλά παιχνίδια με 9 παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι βγαίνει κούραση και χάνεται η συγκέντρωση.

Εδώ είμαστε όλοι επαγγελματίες και πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Ο καθένας πρέπει να βάλει στο μυαλό του ότι πρέπει να παίζει για 40 λεπτά».

Για το πώς του φαίνεται ο Κώστας Χαραλαμπίδης ως πρώτος προπονητής: «Παρόλο που είναι για πρώτη φορά πρώτος προπονητής, δείχνει πάρα πολύ καλά στοιχεία. Από τότε που ήταν παίκτης, έδειχνε μέσα στο γήπεδο ότι του αρέσει να παίρνει ηγετικές πρωτοβουλίες. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ και σαν βοηθός, οπότε του εύχομαι ό,τι καλύτερη στη νέα του θέση και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Για το τι θέλει να βελτιώσει περισσότερο η ομάδα: «Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για περισσότερο χρόνο, αν γίνεται για 40 λεπτά και από εκεί και πέρα να βελτιωθούμε σε διάφορα κομμάτια σε άμυνα και επίθεση».

Για το γεγονός ότι η ομάδα παίζει στην Ευρώπη και παράλληλα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος: «Σίγουρα, ο κύριος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά και την Ευρώπη δε θα την αφήσουμε έτσι. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Μέχρι στιγμής στην Basket League δεν έχουμε κάνει κάποια κακή ήττα, έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ