Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΤΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΣ

«Η ιστορία του είναι μια τραγική ειρωνεία αφού καταφέρνει να σώνεται αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά να κυνηγάνε όλοι», είπε ο κίπερ του Απόλλωνα Λάρισας

Την εκτίμησή του για τους λόγους για τους οποίους ο Ηρακλής βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία έκανε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Γιάννης Μαντζάρης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νεαρός τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λάρισας:

Για το αν δεχθηκε όση πίεση περίμενε από τον Ηρακλή: «Δεν έχει να κάνει με το ότι ο Ηρακλής δεν είναι μια απειλητική ομάδα στον τρόπο παιχνιδιού της αλλά με το ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι προαπάθησε να εξουδετερώσει τα δικά μας θετικά στοιχεία και να χτυπήσει στις αδυναμίες μας. Εμείς είχαμε απουσίες στα προηγούμενα παιχνίδια, επέστρεψαν κάποιοι έμπειροι παίκτες που μας βοηθούν πολύ στο παιχνίδι μας και πιστέυω ότι αυτό δεν βοήθησε τον Ηρακλή να πετύχει το πλάνο του. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα παιχνίδι σαν του πρώτου γύρου, που ήταν ένα από αυτά που δέχτηκα την περισσότερη πίεση γιατί είμαστε μια καλή ομάδα αμυντικά και είναι δύσκολο να μας ανοίξει κανείς. Ο Ηρακλής προσπάθησε να κερδίσει το ματς με ψηλές μπαλιές και απο στατικές φάσεις. Αυτό δεν του βγήκε γιατί κι εμείς είμαστε μια ψηλή ομάδα και μπορέσαμε να εξουδετερώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού του».

Για το αν περίμενε ο Ηρακλής να βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση: «Σε καμιά περίπτωση. Περιμένεις πάντα μια ευχάριστη έκπληξη, όπως εμείς που κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια, οργανωμένη και με όρεξη. Δεν περιμένεις το άκρως αντίθετο αφού ο Ηρακλής είναι μεγάλο όνομα έχει ειδικό βάρος, ξέρουμε όλοι την ιστορία του. Γνωρίζουμε για ποιο λόγο που ο Ηρακλής βρίσκεται στη Football League, η ιστορία του είναι μια τραγική ειρωνεία αφού καταφέρνει να σώνεται αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά να τον κυνηγάνε όλοι».

Για το πώς είδε τους παίκτες του Ηρακλή: «Ετσι κι αλλιώς, μια ομάδα σαν τον Ηρακλή έχει πίεση και βάρος από μόνη της. Σε αυτό προστίθεται και το ότι ο κόσμος του Ηρακλή βράζει για τους λόγους που η ομάδα βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία. Δεν πιστεύω ότι είναι κακοί παίκτες, είναι μεγάλα ονόματα και προσωπικότητες. Όμως είναι διαφορετικό να παίζεις όπως εμείς με την ψυχολογία στα ύψη την όρεξη, το θάρρος και το θράσος, αν θέλετε. Αλλιώς να ξέρεις ότι αν κάνεις κάτι καλό δεν θα σου πει κανένας μπράβο γιατί θα είναι το αυτονόητο και αν κάνεις κάτι στραβό θα πέσουν όλοι να σε φάνε και με ακραίο τρόπο όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που κανείς δεν δέχεται την ήττα ή την ισοπαλία ως αποτέλεσμα. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι δικαιολογία, σαφώς και ο Ηρακλής δεν έπρεπε να είναι εκεί. Στην αρχή του πρωταθλήματος βλέποντας τα ρόστερ όλων των ομάδων και επειδή ξέρω αρκετά από τα παιδιά, πίστευα ότι ο Ηρακλής θα ήταν πρώτος. Όμως στο γήπεδο τα σενάρια πάνε περίπατο, δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς. Ό,τι δίνεις, παίρνεις».

Για τους λόγους που ο Ηρακλής κινδυνεύει με υποβιβασμό: «Δεν μπορεί να κρίνεις όταν είσαι απέξω. Σίγορά έχει γίνει κάτι που πήγε κόντρα στον προγραμματισμό. Αν μπορώ να κάνω μια εκτίμηση, πιστεύω ότι δεν υπήρχε μια ασφάλεια, μια σταθερότητα εξωαγωνιστικά ώστε να μπορέσει κάποιος να δώσει ηρεμία στην ομάδα ώστε να σκέφτεται μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Πιστεύω ότι οι πάικτες του Ηρακλή σκέφτονται εξωαγωνιστικά ζητήματα και δεν έχουν καθαρό μυαλό για να αποδώσουν. Δεν μπορώ να ξέρω πιο συγκεκριμένα πράγματα με παίκτες και προπονητές και τι πήγε στραβά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ