Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
x

ΜΑΛΑΜΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως υποβαθμίζει δημοτικά σχολεία της Χαλκιδικής με συγχωνεύσεις τμημάτων.

Συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Χαλκιδικής καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σημειώνοντας πως έτσι υποβαθμίζονται δεκάδες σχολικές μονάδες.

«Με ηλεκτρονικό έγγραφο, το οποίο παρελήφθη χθες, η εκπαιδευτική κοινότητα κι η κοινωνία της Χαλκιδικής ενημερώθηκαν για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει δεκάδες τμήμα σχολικών μονάδων στη Χαλκιδική, κυρίως στα πιο δυσπρόσιτα χωριά του Νομού. Η απόφαση αυτή, την ώρα που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει, την ώρα που από τις 10 χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, στον νομό μας τοποθετήθηκαν κάτω από 40 νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, την ώρα που σε όλα τα σχολεία της Χαλκιδικής τα κενά κραυγάζουν, την ώρα που οι καθυστερήσεις για την τοποθέτηση αναπληρωτών αγγίζουν τα όρια της αδιαφορίας, η απαράδεκτη απόφαση της Υπουργού έχει ξεσηκώσει δικαιολογημένα θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία του νομού μας», σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυρία Κεραμέως κι η κυβέρνηση υποβαθμίζουν το δημοτικό σχολείο του Στανού, της Αμμουλιανής, της Νέας Σκιώνης, του Πολύχρονου, των Νέων Ρόδων και δεκάδες άλλων χωριών, εφαρμόζοντας την απόφαση για τάξεις με 27 παιδιά. Πρόκειται για μια ολέθρια απόφαση, την ώρα που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την «αξιολόγηση της ποιότητας» των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων. Μόνο η συντονισμένη απάντηση της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας μπορεί να σταθεί ανάχωμα στις απαράδεκτες αυτές πολιτικές της κυβέρνησης που αντιμάχονται το δημόσιο σχολείο», καταλήγει η κ. Μάλαμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ