Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΜΑΚΡΟΝ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 5 ΕΩΣ 10% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως οι διαφωνίες για το μέγεθος και την μορφή του πακέτου διάσωσης εξακολουθούν να υφίστανται ανάμεσα στις χώρες - μέλη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ πως η ευρωπαϊκή απάντηση στην οικονομική αναταραχή που προκαλεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού απαιτεί χρηματοδοτικές μεταφορές σε κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο και όχι απλά δάνεια.

Όπως ανέφερε τα μέτρα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ανέρχονται σε αξία τουλάχιστον 5 έως 10% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της ΕΕ.

ΕΕ: Καταρχήν συμφωνία για τη δημιουργία ταμείου ανάκαμψης

Οι διαφωνίες για το μέγεθος και την μορφή του πακέτου διάσωσης εξακολουθούν να υφίστανται, τόνισε, προσθέτοντας πως το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεν έχει κανένα μέλλον αν τα κράτη μέλη αποτύχουν να απαντήσουν σε αυτό το «έκτακτο σοκ».

Πρέπει να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό και με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο προς μια ευρωπαϊκή κυριαρχία μετά την κρίση του κορωνοϊού, ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Σφυρηλατείται μια συναίνεση» για «ενίσχυση της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας» μεταξύ των 27 κρατών μελών, συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Επιχορηγήσεις στα κράτη αντί δανείων
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ