Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ: ΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΦΩΤΟ)

Το λογότυπο περιλαμβάνει την ελληνική σημαία, ένα σκίτσο με το κεφάλι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις αναφορές «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΕΛΛΑΣ» και «greek product»

Σήμα το οποίο θα κάνει γνωστή την ελληνικότητα των μακεδονικών προϊόντων που εξάγονται σε όλες τις χώρες του κόσμου προτείνει ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Πρόκειται για ένα λογότυπο που περιλαμβάνει την ελληνική σημαία και σκίτσο με το κεφάλι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο, ενώ στο άνω μέρος γράφει «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΕΛΛΑΣ» και στο κάτω «greek product» (ελληνικό προϊόν), με μπλε και άσπρο χρώμα.Με αφορμή την παρουσίαση του ανάλογου σήματος που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο κ. Χαλιαμπάλιας παρουσιάζει το σήμα που φιλοτεχνήθηκε με δικά του έξοδα.

«Αυτό φωνάζει από μακριά ότι είναι ελληνικό- μακεδονικό το προϊόν» αναφέρει ο γνωστός επιχειρηματίας, επισημαίνοντας ότι «το σήμα (του ΣΕΒΕ) που προκρίθηκε είναι άτονο και δεν καταδεικνύει ότι τα μακεδονικά προϊόντα είναι ελληνικά».

Σύμφωνα με την πρόταση του πρώην υποψήφιου δημάρχου και βουλευτή Θεσσαλονίκης  «στο σήμα πρέπει να φαίνεται με την άκρη του ματιού ότι είναι ελληνικό το προϊόν.  Θα είναι χρήσιμο στις χώρες του δυτικού κόσμου που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με αυτό το ζήτημα ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να αντιλαμβάνονται άμεσα τη διαφοράς της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική Μακεδονία».      

Το αρχικό σήμα που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) φερόταν ότι θα υποστεί τροποποιήσεις και η λέξη «Macedonia» επρόκειτο να  μετατραπεί σε «Μakedonia», ενώ η λέξη «Divine» στη φράση «The Divine Great Land» επρόκειτο να αντικατασταθεί με τη λέξη «Greek». «Ας ελπίσουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα οδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση» σημειώνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ