Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΛΕΙΒΑΔΙΑ: ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΑΛΕΠΟΥΔΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΕ ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΗ (ΦΩΤΟ)

Τέσσερις αλεπουδίτσες είχαν εγκλωβιστεί σε άδεια υδατοδεξαμενή συλλογής ομβρίων, προσπαθώντας να σκαρφαλώσουν μάται στο ολισθηρό πλαστικό.

Στη διάσωση τεσσάρων αλεπούδων, που είχαν εγκλωβιστεί σε άδεια υδατοδεξαμενή στη Λειβαδιά προχώρησαν μέλη της ANIMA (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ, ενημερώθηκε από διερχόμενους πολίτες ότι σε μια μεγάλη άδεια υδατοδεξαμενή συλλογής ομβρίων στο Κυριάκι του δήμου Λειβαδιάς, ήταν εγκλωβισμένες τέσσερις αλεπουδίτσες. Η δεξαμενή ήταν πολύ βαθιά και το πλαστικό με το οποίο ήταν επενδυμένη πολύ ολισθηρό. Τα ζώα προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν και γλιστρούσαν πίσω. «Ο θάνατός τους ήταν βέβαιος, αν δεν παρεμβαίναμε με κάποιον τρόπο» σημειώνει η ANIMA.

Η ΜΚΟ επικοινώνησε αμέσως με τον θηροφύλακα της Δ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, κ. Χριστοδούλου, που δραστηριοποιείται στην περιοχή και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λειβαδιάς. Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα διασωστών με τη βοήθεια του δήμου και την παροχή δωρεάν εξοπλισμού από τοπικό pet shop και την συνεργασία τοπικών κτηνιάτρων.

Με τη συλλογική προσπάθεια, σημειώνει η ANIMA, τα τέσσερα ζώα απεγκλωβίστηκαν και ελευθερώθηκαν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ