Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ

Την ανακοίνωση έκανε η επικεφαλής επιδημιολόγος της κυβέρνησης στη Λιθουανία, Λορέτα Ασοκλιένε, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η Λιθουανία σκοπεύει να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών, από την ερχόμενη Δευτέρα, όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από τη Γαλλία.

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής επιδημιολόγος της κυβέρνησης στη Λιθουανία, Λορέτα Ασοκλιένε, αυτό γίνεται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Γαλλία.

Σήμερα η Γαλλία συμπεριλήφθηκε στη λίστα των χωρών που «πλήττονται» από την πανδημία, δηλαδή σε εκείνες οι οποίες καταγράφουν 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 15 ημέρες, όπως εξήγησε η Ασοκλιένε στους δημοσιογράφους.

Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης η Ισπανία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, το Λουξεμβούργο, η Κροατία, η Μάλτα και η Αυστρία.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Βίλνιους συνδέεται με τακτικές πτήσεις με το Παρίσι και τη Νίκαια, τις οποίες εκτελούν οι αεροπορικές εταιρείες airBaltic, Wizzair και Ryanair.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ