Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΕΟΔΥ: ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Σύμφωνα με την επιστήμονα του ΕΟΔΥ, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε περιόδους γρίπης γιατί δεν είναι ένα σταθερό νόσημα.

Τη δική της εξήγηση έδωσε για την αύξηση στον αριθμό των θυμάτων σε 38 από τη γρίπη η η λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, Έλενα Μαλτέζου εξηγώντας γιατί φέτος το εμβόλιο δεν είναι τόσο καλό.

«Φέτος το εμβόλιο δεν ήταν πολύ καλό. Δεν έχει πιάσει τα στελέχη που κυκλοφορούν» ανέφερε η κυρία Μαλτέζου και εξήγησε: «αυτό μπορεί να συμβεί σε κάποιες περιόδους γρίπης γιατί δεν είναι ένα σταθερό νόσημα, δεν ξέρεις ποιος ιός θα κυκλοφορήσει.
Προφανώς έγινε κάποια μικρή αλλαγή στους ιούς που μπορεί να δώσει αυτό το αποτέλεσμα» συμπλήρωσε μιλώντας στον ραδιοοφωνικό σταθμό «Θέμα» η κ. Μαλτέζου.

Παρόλα αυτά η κυρία Μαλτέζου σημείωσε ότι «το αντιγριπικό εμβόλιο παρόλο που είμαστε στην κορύφωση της γρίπης ακόμα και τώρα όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου αξίζει να το κάνουν γιατί προφυλάσσει από τους μισούς θανάτους».

Ισως και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα κρατήσει η γρίπη

Σύμφωνα με τη λοιμωξιολόγο του ΕΟΔΥ «θα έχουμε άλλον 1,5 μήνα με τη γρίπη ίσως και παραπάνω μέχρι τέλη Μαρτίου», ενώ πρόσθεσε πως τα παιδιά είναι αυτά που συνήθως φέρνουν την γρίπη και μετά κολλάει η υπόλοιπη οικογένεια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ