Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020
x

ΛΑΡΙΣΑ: ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ-ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Την Παρασκευή κλιμάκια του ΕΟΔΥ έλαβαν 332 δείγματα από κατοίκους του οικισμού - Από τα 133 που ελέγχθηκαν στην περιοχή μόλις τρία βρέθηκαν θετικά

Σε επιφυλακή είναι οι αρχές στη Θεσσαλία, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα.

Ο οικισμός έχει ήδη τεθεί σε αυστηρό υγειονομικό αποκλεισμό και επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Την επιτήρηση της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη αναλαμβάνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της καραντίνας στον οικισμό, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνουν την κατ' οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης για αυτό τον πληθυσμό.

Την Παρασκευή κλιμάκια του ΕΟΔΥ έλαβαν 332 δείγματα από κατοίκους του οικισμού. Από τα 133 που ελέγχθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής, μόλις τρία βρέθηκαν θετικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα 200 που εξετάζονται στην Αθήνα.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό, θα μεταφερθούν σήμερα στο Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή. Όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες για προληπτικούς λόγους θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στη Λάρισα. 

Ένας Ρομά ακόμη που βρέθηκε θετικός, αλλά δεν διαμένει στον οικισμό, διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Από σήμερα Σάββατο, θα ξεκινήσουν επίσης δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε οικισμούς Ρομά στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων.

Σε αυτές τις τέσσερις περιοχές αποφασίστηκε να οριστούν διαμεσολαβητές, οι οποίοι σε συνεργασία με τους οικείους δημάρχους θα φροντίσουν να υπάρχει ενημέρωση των κατοίκων σε περίπτωση τυχόν λήψης έκτακτων μέτρων.

Υπολογίζεται ότι σε όλη τη Θεσσαλία διαμένουν συνολικά πάνω από 25.000 Ρομά, οι οποίοι έχουν σχέσεις μεταξύ τους και μετακινούνται συχνά.

Αποφασίστηκε επίσης το κλείσιμο της δομής μεταναστών στο Κουτσόχερο, ενώ αναστέλλονται για 14 ημέρες οι λαϊκές αγορές στην περιοχή της Θεσσαλίας και κάθε μορφή πλανόδιου εμπορίου.

Πηγή φωτογραφίας: Larissanet.gr

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ