Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
x

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε επίσης πως η ανισότητα επιβαρύνει τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης και πως η εισοδηματική ανισότητα αυξάνεται σε πολλές χώρες.

Οι μακροοικονομικές επιπτώσεις της επιβολής εμπορικών δασμών από τις ΗΠΑ θα είναι σοβαρές αν ακολουθήσουν την ίδια τακτική και άλλες χώρες, προειδοποίησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας πως «κανένας δεν κερδίζει σε έναν εμπορικό πόλεμο».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Λαγκάρντ σχολίασε πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάποιους λόγους να σκεφτεί την επιβολή εμπορικών κυρώσεων, καθώς ορισμένες χώρες δεν σέβονται τους κανόνες, ωστόσο συμπλήρωσε πως ο εμπορικός πόλεμος θα είχε επιπτώσεις στην παγκόσμια ανάπτυξη και το εμπόριο.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε επίσης πως η ανισότητα επιβαρύνει τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης και πως η εισοδηματική ανισότητα αυξάνεται σε πολλές χώρες, λέγοντας πως οι δημοσιονομικές και κοινωνικές πολιτικές θα πρέπει να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις.

Αναφερόμενη στις οικονομικές πολιτικές του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, είπε πως εφαρμόζονται αρκετές μεταρρυθμίσεις που από καιρό είχε συστήσει το ΔΝΤ, τονίζοντας πως η Γαλλά πρέπει να μειώσει την ανεργία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ