Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: 4,2 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΟΧΟ - ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ

Η διάθεση των αστικών λυμάτων του οικισμού σήμερα γίνεται σε ρέματα, στα οποία εκβάλουν οι αγωγοί του εσωτερικού δικτύου.

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευής Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων προς Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Σοχού» του δήμου Λαγκαδά προχωρεί η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝΕΘ), ως Φορέας Υλοποίησης βάσει Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει με την ΔΕΥΑ Λαγκαδά ως Κύριο του Έργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.519.354,84 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%) και αποτελεί τμήμα της πράξης «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Κ. ΣΟΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ», η οποία εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 4.184.696,78€, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του εξωτερικού δικτύου μεταφοράς λυμάτων του οικισμού Σοχού στον Δήμο Λαγκαδά. Η διάθεση των αστικών λυμάτων του οικισμού Σοχού σήμερα γίνεται σε ρέματα, στα οποία εκβάλουν οι αγωγοί του εσωτερικού δικτύου. Το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης θα κατασκευαστεί για να οδηγήσει τα λύματα σε σύγχρονη και πλήρως λειτουργική Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.),  καλύπτοντας τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες του οικισμού και αντιμετωπίζοντας, επομένως,  ένα χρόνιο πρόβλημα διάθεσης λυμάτων της περιοχής με θετικό αντίκτυπο στην προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία σε συμμόρφωση με σχετική Κοινοτική Οδηγία.

Το έργο κατασκευής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), που αποτελεί τμήμα της ίδιας πράξης, έχει προϋπολογισμό 2.619.354 € (πλέον Φ.Π.Α. 24% ), πρόκειται να δημοπρατηθεί από την Α.Ν.Ε.Θ. στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ