Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020
x

ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ SUPER LEAGUE - ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΞΑΝΘΗ

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Super League ανιχνεύθηκε στην ομάδα της Ξάνθης - Αναβλήθηκε το ματς με τη Λαμία - Επαναλαμβάνονται τα τεστ.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού ανιχνεύθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην ομάδα της Ξάνθης.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μέλος της ακριτικής ομάδας, η αποστολή της οποίας έχει καταλύσει στη Μαγνησία ενόψει του αυριανού αγώνα των πλέι άουτ με τη Λαμία. Οι ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα μέλη (τεχνικό επιτελείο, προσωπικό) υποβλήθηκαν χθες (2/7) σε τεστ, με τα αποτελέσματα να γίνονται γνωστά σήμερα.
 
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όταν οι άνθρωποι της ομάδας το πληροφορήθηκαν, επικοινώνησαν με την αποστολή ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί για νέες εξετάσεις στο ξενοδοχείο, όπου η ομάδα θα παραμείνει σε καραντίνα τουλάχιστον ως την Κυριακή. Όπως είναι φυσικό, ο αυριανός αγώνας αναβλήθηκε και ορίστηκε για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, εφόσον τα νέα τεστ της Παρασκευής (3/7) και της Κυριακής (5/7) βγουν αρνητικά.

Αν όμως όχι, τότε σύμπασα η ομάδα θα τεθεί σε πενθήμερη καραντίνα.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής για την αναβολή του αγώνα:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση ("καραντίνα") για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ήδη σήμερα το βράδυ πραγματοποιούνται άμεσα όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, οι οποίοι θα επαναληφθούν εντός 48 ωρών την Κυριακή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων».




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ