Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΚΟΖΑΝΗ:ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

Η καταγγελία έγινε τον περασμένο Μάιο, ωστόσο είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Τι απαντά ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Συμπεριφορά χειρότερη και από αυτή του γνωστού ως «φακελάκια» καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών καταλογίζει καταγγελία που στάλθηκε στο υπουργείο Παιδείας για συνάδελφό του στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, που όπως αναφέρει είχε απρεπή συμπεριφορά προς φοιτήτριες και καθηγήτριες του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Πρωινός Λόγος της Κοζάνης, που όπως επισημαίνει η καταγγελία έφτασε τον περασμένο Μάιο στο υπουργείο, κάνοντας λόγο για σεξουαλικό εκβιασμό μαθητριών και καθηγητριών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από καθηγητή του πρώην ΤΕΙ «με τη συμπεριφορά του να γίνεται αποδεκτή επί πολλά έτη στην κοινωνία της Κοζάνης».

Ο εν λόγω καθηγητής όπως αναφέρει η καταγγελία «συνάπτει ερωτικές σχέσεις με φοιτήτριες κι όσες δεν ενδίδουν στις ορέξεις του τυγχάνουν πρωτοφανής δυσμένειας σχετικά με τις επιδόσεις των μαθημάτων». Επιπλέον εκ της θέσεώς του «προσεγγίζει κοπέλες που επιθυμούν να διδάξουν ως έκτακτο προσωπικό και υπόσχεται ώρες διδασκαλίας με ανταλλαγή τη σύναψη ερωτικών σχέσεων». «Όλη του η παρουσία είναι αντίστοιχη και ακόμα χειρότερη του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών» αναφέρεται στην καταγγελία.

Στις 17 Μαΐου 2019 το πέμπτο τμήμα Πειθαρχικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ζητά από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και να ενημερώσει την υπηρεσία. Ως γνωστόν τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα και ο κάθε πρύτανης είναι πειθαρχικά προϊστάμενος για τα όσα συμβαίνουν στο ίδρυμα.

Τι απάντησε ο πρύτανης του ΤΕΙ

«Ελέγχθηκε η υπόθεση το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο» και δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία, η οποία «έχει αποκλειστικό σκοπό να βλάψει τον καθηγητή», ανέφερε από την πλευρά του στον Πρωινό Λόγο ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Ωστόσο το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι δεν έγινε κανένας έλεγχος το καλοκαίρι, περίοδος κατά την οποία δεν γίνονται μαθήματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ