Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣ 39ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ 27ΧΡΟΝΟΣ

Έχασαν τη μάχη για τη ζωή μέσα σε δύο μέρες ένας 39χρονος και ένας 27χρονος οι οποίοι είχαν νοσήσει με κορωνοϊό-Τι είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα «χθες χάσαμε έναν 39χρονο και προχθές έναν 27χρονο», κάνοντας έκκληση για αύξηση των εμβολιασμών σε αυτές τις ηλικίες.

«Σήμερα έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ, με μεγάλες αυξήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές. Χθες χάσαμε έναν 39χρονο και προχθές έναν 27χρονο. Πρέπει να εμβολιαστούν και οι έγκυες γυναίκες. Αναφορικά με τις κλίνες, επειδή ακούγονται πολλά, δεν υπάρχει διασωληνωμένος σε ράντζο. Μπορούμε να αυξήσουμε τις κλίνες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε προβλήματα με άλλους ασθενείς. Σαν πολιτεία κάνουμε όσα μπορούμε να φροντίσουμε όλους τους ασθενείς. Κανένα σύστημα, σε καμία χώρα δεν είναι ανεξάντλητο», τόνισε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση για την πανδημία στο υπουργείο Υγείας.

 Ο 39χρονος νοσηλεύονταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, στη ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης νοσηλεύεται και ο 49χρονος αδερφός του, ενώ και οι δυο ήταν ανεμβολίαστοι.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα του 27χρονου

Εχθές το από απόγευμα έχασε τη ζωή του και ένας 27χρονος από τη Δράμα στο νοσοκομείο της Καβάλας.

«Ήταν δύο μέτρα παλικάρι, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει αυτό που δεν πήγα το παιδί να το κάνω εμβόλιο εγώ γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε, μπορεί να είχε βοηθήσει το εμβόλιο», τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα του νεαρού.

Ο 27χρονος Γιώργος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. Μόλις διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, οι γονείς του άμεσα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

«Τον είχαμε εδώ στο σπίτι με κορωνοϊό 2-3 μέρες, πηγαίναμε με γάντια, με στολές, με τέτοια μέσα, γιατί έπρεπε κάποιος να το εξυπηρετήσει, γιατί είναι τυφλό. Τον πήγαμε εδώ στην Δράμα στο νοσοκομείο, ήταν ώρα ανάγκης, ιδίως με το οξυγόνο. Τον μετέφεραν στην Καβάλα, στο διπλανό νοσοκομείο», συμπληρώνει ο πατέρας για το παιδί που προτού νοσήσει από κορωνοϊό εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία φέρεται να προκάλεσαν την απώλεια όρασης.

Παρά το γεγονός πως και οι δύο γονείς είναι εμβολιασμένοι, ο φόβος για τις παρενέργειες τούς απέτρεψε από το να εμβολιάσουν το παιδί τους.

«Εγώ και η σύζυγός μου είχαμε κάνει το εμβόλιο και τώρα με τρώνε οι τύψεις που δεν το έκανε το παιδί, έπρεπε να το πάρω εγώ από το χέρι και να πάω να το κάνω. Αλλά φοβόταν η σύζυγος τις παρενέργειες, γιατί χτύπησε» επισημαίνει ακόμη, με  φανερό πόνο, ο πατέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πάντως που παρουσίασε σήμερα η κ. Γκάγκα, στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι. Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι. Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε: Παπαευαγγέλου - 35.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, σημαντική πίεση στη χώρα
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ