Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΟΥΝ

Αναμένω ότι θα έχουμε αυξημένη επιθετική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, εκφράζοντας την ανησυχία του.

Την ανησυχία για τη στάση της Τουρκίας εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης, λέγοντας πως επεισόδια σαν και αυτό της Λέρου (δείτε εδώ) μπορεί να ξανασυμβούν.

«Αναμένω ότι θα έχουμε αυξημένη επιθετική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας και στο πλαίσιο αυτό είναι δυνατόν να συναντιώμαστε με επεισόδια όπως αυτά της Λέρου», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να προχωρήσει η παράδοση των F-35 στις ΗΠΑ, ο κ. Κουβέλης εκτιμά «ότι τα F-35 δεν θα πρέπει να δοθούν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία. «Έχει μπλοκαριστεί η παραγγελία στην Αμερική και νομίζω ότι η υπόθεση αυτή θα έχει εξέλιξη με το δεδομένο ότι είναι συνεχώς εντεινόμενη η σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. 

«Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μπούμε σε μία τρελή κούρσα εξοπλισμών. Το ισοζύγιο των εξοπλισμών της αποτρεπτικής μας δύναμης είναι καλό, εξάλλου προωθούμε και σε λίγο καιρό θα έχει αρχίσει η σχετική διαδικασία της αναβάθμισης των F-16». «Και η αγορά των γαλλικών φρεγατών;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, «και αυτή θα προχωρήσει» αποκρίθηκε ο ίδιος απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα αν αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε, τέλος, ότι το γεγΕονός ότι ο Ερντογάν αρνείται να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Εκ των πραγμάτων, είπε, ο Τούρκος πρόεδρος έχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία δείχνει να αντανακλάται και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «αν και εμείς ως κυβέρνηση, έχουμε αναδείξει το θέμα σ' όλα τα διεθνή φόρα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ