Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
x

ΚΟΥΙΚ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοκρατία δεν είναι απλά και μόνο μια κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό, οφείλει να σέβεται τα ατομικά δικαιώματα του κάθε πολίτη της, τόνισε ο Τ.Κουίκ.

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Ικαρίας από τον οθωμανικό ζυγό εκπροσώπησε σήμερα την κυβέρνηση ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουικ.

Μετά τη Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στον Άγιο Κήρυκο και απαντώντας σε ερωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο - η οικογένεια του οποίου έχει ρίζες σε αυτό το νησί - στις εκδηλώσεις για την επέτειο Απελευθέρωσης της Ικαρίας από τους Τούρκους.

Με την Απελευθέρωση, η Ικαρία ενέπνευσε την ελευθερία, έγινε η Ελευθέρας Πολιτεία Ικαρίας, έγινε πυρήνας της Δημοκρατίας και αργότερα έγινε ένα νησί - αναφορά στη Δημοκρατία, καθώς εδώ φιλοξένησε, «έθρεψε» και αγκάλιασε πατριώτες, οι οποίοι εξορίστηκαν στο νησί από δικτατορίες και μετά από πραξικοπήματα.

Και μια που μιλάμε για Δημοκρατία:

Δημοκρατία δεν είναι απλά και μόνο να κυβερνά μία κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό, αλλά αυτή η εκλεγμένη κυβέρνηση, να σέβεται τη Δημοκρατία, μαζί με τα ατομικά δικαιώματα και την ελευθερία του κάθε πολίτη της».

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ