Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
x

ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΟΚ: ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ τοποθετήθηκε για το καυτό θέμα και τάσσεται υπέρ της απαλλαγής του «Δικεφάλου» αν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA.

Για το θέμα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μίλησε στον ρ/σ «Focus», ο Αλέξης Κούγιας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ:

Για το θέμα ΠΑΟΚ και Ξάνθης: «Εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 5, ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας στο θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού, αλλά να πέσει η Ξάνθη, ακόμη και εάν αποδειχθεί η πολυϊδιοκτησία ή η κυριαρχική επιρροή. Η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία, δηλαδή ο ΠΑΟΚ, σε σχέση με την Ξάνθη, απαλλάσσεται και πέφτει η δεύτερη ομάδα, το είπα στην εφέσεων, αλλά κανένας δεν το ανέδειξε».

Σε παρατήρηση ότι αυτό θα συμβεί εάν αποδειχθεί πολυϊδιοκτησία, γιατί μπορεί και να μην αποδειχθεί από την εφέσεων της ΕΠΟ, ο Αλέξης Κούγιας, είπε: «Αυτό δεν με απασχολεί πλέον, έχω κάνει πρόταση να μην πέσει καμία ομάδα και να αυξηθούν οι ομάδες στηSuper League, να γίνουν 16, ενώ να γίνει μια Β΄ εθνική με 16 ομάδες και μια Γ΄ εθνική επίσης με 16 ομάδες. Με αυτό τον τρόπο θα ανεβούν και όλοι οι πρωταθλητές από τη σημερινή Γ εθνική και δεν θα παίξουν μπαράζ για να βγουν οι 4 από αυτούς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ