Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΘΕΤΙΚΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΕΡΒΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σέρβοι τουρίστες που πέρασαν τα σύνορα από τον Προμαχώνα εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό - Πρόβλημα με το ξενοδοχείο καραντίνας στον νομό

Τρία κρούσματα κορωνοϊού Σέρβων ταξιδιωτών, που πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες τα σύνορα από τον Προμαχώνα, εντοπίστηκαν σε δύο από τους πέντε δήμους της Χαλκιδικής.

Οι τρεις Σέρβοι, όλοι τους ασυμπτωματικοί φορείς του νέου ιού, παραμένουν σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο, σε καραντίνα και το θέμα έχει αναλάβει η Πολιτική Προστασία. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα μιας χώρας είναι δύσκολα πρέπει να προστατέψουμε τη χώρα» δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Τάσιος τονίζοντας πως η απόφαση να κλείσει η Ελλάδα τα σύνορα προς τους Σέρβους πολίτες ήταν τελικά σωστή.

Παράλληλα, έχει ενσκήψει πρόβλημα και με το ξενοδοχείο καραντίνας στη Χανιώτη που επρόκειτο να φιλοξενήσει τους τουρίστες που θα εντοπίζονταν με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ξενοδόχος δεν επιθυμεί τελικά να προχωρήσει η σύμβαση με το αρμόδιο υπουργείο, με τοπικούς φορείς να τονίζουν πως «δεν γίνεται ένας δήμος να επωμιστεί το σύνολο των κρουσμάτων από όλον τον νομό Χαλκιδικής».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, το τεχνικό ζήτημα που έχει προκύψει με το ξενοδοχείο καραντίνας αναμένεται να λυθεί το επόμενο διάστημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ