Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΕΣΤ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να πραγματοποιήσει προληπτικούς ελέγχους.

Στις Μουριές βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να πραγματοποιήσει προληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του Σ.Σ. Μουριών.

Το 20μελές κλιμάκιο, σύμφωνα με το eidisis.gr, πήρε σήμερα δείγματα από όλους τους μετανάστες, πριν ολοκληρωθεί η καραντίνα των 14 ημερών, που προβλέπονταν από το πρωτόκολλο για τη μετακίνησή τους από τα νησιά.

Στον χώρο του ξενοδοχείου βρέθηκε σήμερα το πρωί και πάλι ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, συνομιλώντας και με τα στελέχη του ΕΟΔΥ για τον καλύτερο δυνατό έλεγχο της δομής, την ασφαλή διαβίωση των μεταναστών και των κατοίκων του Σ.Σ. Μουριών. Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση διενέργεια των εξετάσεων των δειγμάτων, με τα στελέχη του ΕΟΔΥ να διαβεβαιώνουν πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο κ. Κυριακίδης απέστειλε στην αρχή της εβδομάδας δυο επιστολές, απαιτώντας την καλύτερη δυνατή διαχείριση και λειτουργία της δομής, όπου φιλοξενούνται μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράν, αιτούντες ασύλου.

Με την επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη, ο κ. Κυριακίδης ζητά την μέγιστη δυνατή αστυνομική παρουσία στο Σ.Σ. Μουριών, την ύπαρξη γιατρού στη δομή και τον μέγιστο δυνατό περιορισμό στις μετακινήσεις των μεταναστών.

Η δεύτερη επιστολή του κ. Κυριακίδη ήταν προς τη διοίκηση του ΕΟΔΥ, ζητώντας τη διενέργεια των τεστ σε όλους τους μετανάστες, πράγμα του έγινε σήμερα το πρωί.

Πηγή: eidisis.gr

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ