Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Θεσσαλονικείς μετακινήθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο προς τη Χαλκιδική, αγνοώντας τις συστάσεις και τις εκκλήσεις των αρχών.

Πολλοί Θεσσαλονικείς πήραν το δρόμο και πάλι προς τη Χαλκιδική, παρά τις συστάσεις της κυβέρνησης και τις εκκλήσεις των τοπικών αρχών για περιορισμό των μετακινήσεων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Έχουμε λίγο πιο αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων σε σχέση με χθες, σε κάθε περίπτωση όμως είναι λιγότεροι εκείνοι που ξεκίνησαν χθες και σήμερα για τη Χαλκιδική σε σχέση με αυτούς που ήρθαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Ο ίδιος διευκρινίζει, μάλιστα, πως «πολλοί από αυτούς που ήρθαν πριν μια εβδομάδα, παρέμειναν στη Χαλκιδική, όπως φαίνεται και από την κίνηση που υπήρξε κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ της περιοχής».

«Η δική μας παραίνεση προς τον κόσμο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού, ήταν, αφού ήρθαν όσοι ήρθαν, τουλάχιστον να παραμείνουν στο σπίτι. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν και έξω και δεν αναμένεται να βοηθήσει την κατάσταση ο καιρός που σήμερα είναι καταπληκτικός» προσθέτει ο κ. Γιώργος.

Απευθύνει, άλλωστε, έκκληση σε όλους να σκεφτούν τον περίγυρό τους και τους δικούς τους ανθρώπους και να αναλογιστούν ότι το σύστημα υγείας στη Χαλκιδική δεν «σηκώνει» μεγάλη επιβάρυνση.

 

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ