Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΧΕΔΟΝ 4 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 56% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει ποσοστό 20%.

Ισχυρή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και αμφιβολίες σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού επιδεικνύουν οι Έλληνες σε δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για τον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα, το 37% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός  είναι προϊόν εργαστηρίου της Κίνας ενώ απαντούν και στα μέτρα που εφαρμόζονται για τη λειτουργία των καταστημάτων όπου το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν ενθαρρύνουν τη λειτουργία της αγοράς. Στην ερώτηση μάλιστα για το αν τα περιοριστικά μέτρα κρίνονται απαραίτητα ή πρέπει να αρθούν , το 49% εκτιμά ότι πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους γι αυτό και πρέπει να αρθούν άμεσα.

Μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους που έγινε σε διάστημα από 3 έως 6 Μαίου πανελλαδικά, ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 56% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει ποσοστό 20%. Την ίδια ώρα η συντριπτική πλειοψηφία του 42,6% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές.  Με διαφορά 22,5% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 20,1%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου

ΝΔ  42,6%

ΣΥΡΙΖΑ 20,1%

ΚΙΝΑΛ 6,4%

ΚΚΕ 4,6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%

ΜεΡΑ25    3%

ΑΛΛΟ  5,8%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11%

Οι υπουργοί

Πρώτος σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με βαθμολογία 7,1, ακολουθούν στη δεύτερη θέση  οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Υγείας Βασίλης Κικίλιας με βαθμολογία 6,9, στην τρίτη θέση έρχονται ο υπουργός περιβάλλοντος & ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και αγροτικής ανάπτυξης  & τροφίμων Μάκης Βορίδης με βαθμολογία 6,6, ενώ με 6,2 αξιολογείται ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ