Κυριακή 5 Απριλίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μεριμνήσει η κυβέρνηση για τα καταστήματα κράτησης και τις φυλακές.

Μέτρα για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στα καταστήματα κράτησης και στις φυλακές, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μεριμνήσει για τον εξοπλισμό του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης, με μέσα προστασίας κατά του ιού και ζητούν να προχωρήσει έκτακτη πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού και στα ιατρεία των φυλακών. Ζητούν επίσης εκπαίδευση των υπαλλήλων για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων, αλλά και την ασφαλή μεταγωγή των κρατουμένων και των υπαλλήλων στα νοσοκομεία αναφοράς, και προτείνουν να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσφέρουν με κίνδυνο της προσωπικής τους υγείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ