Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ -3 ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Από αύριο θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε τρεις ακόμα δήμους και ειδικότερα Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες όπως ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς.

Νέα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά Νέας Σμύρνης.

Οπως ανακοίνωσε, εκτός από την επιβολή αυστηρής καραντίνας στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία.
 
Απαγορεύεται παράλληλα η διεξαγωγή κάθε μορφής πλανόδιου εμπορίου.
 
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας των κατοίκων του οικισμού της Νέας Σμύρνης ώστε να υπάρχει επάρκεια και ροή αυτών και ταυτόχρονα ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ της πυροσβεστικής αλλά και των δομών υγείας της περιφερειακής ενότητας Λάρισας. 

Παράλληλα, από αύριο θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε τρεις ακόμα δήμους και ειδικότερα σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ κλείνει δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο καθώς βρέθηκε ότι υπάρχει σύνδεση με τον οικισμό των Ρομά.

«Το παράδειγμα της Λάρισας νομίζω ότι έρχεται να αποδείξει για το πόσο εύθραυστη είναι κατάσταση σε περιοχές με τέτοια επιδημιολογικά φορτία», κατέληξε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλίας οφείλουν από εδώ και στο εξής να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις τους.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ