Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΧΑΠΙΑ

Η προμήθεια των αντιικών χαπιών κατά της νόσου COVID θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες.

Σε συνέχεια της διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της νόσου COVID-19 και της διαδικασίας που καθορίστηκε για την κατ’οικον παράδοση από τον ΕΟΠΥΥ, η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα, το Υπουργείο Υγείας, με τη διαρκή υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται τη θεραπεία απευθείας από τα φαρμακεία των Nοσοκομείων.

Η προμήθεια των αντιικών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Πληροφορίες παρέχονται στις ιστοσελίδες των Υγειονομικών Περιφερειών για τα Νοσοκομεία αρμοδιότητας τους:

Αττική

Πειραιάς & Αιγαίο

Μακεδονία

Μακεδονία & Θράκη

Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα

Πελοποννήσoς, Ιονία Νησιά, Ήπειρος & Δυτική Ελλάδα

Κρήτη

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ