Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τα Κανάρια Νησιά ακολουθούν το παράδειγμα της Γαλικίας, η οποία επίσης έχει απαγορεύσει το κάπνισμα στους δρόμους σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων.

Την απαγόρευση του καπνίσματος στους δρόμους και τους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων, εάν δεν τηρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας, αποφάσισαν οι Κανάριοι Νήσοι, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλικίας.

Η Γαλικία, η αυτόνομη κοινότητα στη βορειοανατολική Ισπανία με πληθυσμό 2,7 εκατομμύρια κατοίκους, απαγόρευσε να βγάζει κανείς τη μάσκα του για να καπνίσει σε έναν δημόσιο χώρο, εφόσον δεν είναι δυνατό να τηρηθεί μια απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.

Το μέτρο είχε ζητήσει ήδη από τον Ιούνιο η ισπανική Ένωση Επιδημιολογίας. Κι αυτό επειδή «οι καπνιστές, που φέρουν τον ιό και δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα, μπορούν να διασπείρουν σταγονίδια που περιέχουν τον ιό και να προκαλέσουν κίνδυνο και στον υπόλοιπο πληθυσμό».

Λίγες ώρες αργότερα, οι Κανάριοι Νήσοι επέβαλαν τη χρήση της μάσκας στους δρόμους όπως και την απαγόρευση του καπνίσματος «σε ανοικτούς χώρους εάν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν μπορούν να τηρηθούν», όπως το ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της περιφέρειας Άνχελ Βικτόρ Τόρες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι κλείνουν εκ νέου οι ντισκοτέκ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ