Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΒΓΑΛ

Με τη συγκεκριμένη δωρεά, το συγκεκριμένο τμήμα, που ερευνά δείγματα κρουσμάτων κορωνοϊού, ενισχύει τη δυναμικότητά του κατά 30%.

Στη δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ προχώρησε η ΜΕΒΓΑΛ στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τις επείγουσες ανάγκες που έχουν προκύψει με τη μάχη που δίνει η ιατρική και επιστημονική κοινότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του Α.Π.Θ. λειτουργεί το εργαστήριο αναφοράς του κορωνοϊού, που έχει αναλάβει το απαιτητικό  έργο της ανάλυσης των δειγμάτων για τα πιθανά κρούσματα COVID-19 όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Η Διευθύντρια του εργαστηρίου, Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, κα. ‘Αννα Παππά, τόνισε ότι η εν λόγω πρωτοβουλία της ΜΕΒΓΑΛ είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αυξάνει κατά 30% τη δυναμικότητα, ώστε να εξετάζονται περισσότερα δείγματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ, σε μία ανθρωπιστική κίνηση, προσφέρουν αίμα με εθελοντική αιμοδοσία.

Τις κρίσιμες αυτές ώρες είναι επιτακτική ανάγκη να δράσουμε υπεύθυνα -ο καθένας από την πλευρά του- για την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια και προστασία των συνανθρώπων μας
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ