Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ο Ανδρέας Βεργίδης τονίζει ότι η πιστή και καθολική εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού είναι η μόνη λύση προστασίας.

Έκκληση για πιστή και καθολική εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, απευθύνει – εκ νέου- ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης, έπειτα από την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη

«Η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, σε συνδυασμό με την πίεση που δέχονται Περιφερειακές Ενότητες και Δήμοι, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη πιστής και καθολικής εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να κλιμακώνεται. Υπάρχουν όλο και περισσότερα σημεία με πολλά κρούσματα. Εναπόκειται σε όλους μας να αποτρέψουμε την πρωτόγνωρη αυτή, επιδημιολογική επίθεση. Κανένα μέτρο δεν θα αποδώσει χωρίς αυστηρή τήρηση των μέτρων. Ο εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος. Όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα. Πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού.

Ένα άλλο στοιχείο που μας καθιστά σε μεγαλύτερη εγρήγορση είναι το γεγονός ότι, εργαζόμενοι που διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εργάζονται στις προαναφερόμενες περιοχές, οι οποίες έχουν περάσει στο «επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης» του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19. Αντιστοίχως, εργαζόμενοι που διαμένουν στις προαναφερόμενες περιοχές, οι οποίες έχουν περάσει στο “επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης”, εργάζονται στην ΠΕ Κιλκίς. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην έχουμε περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα υπεύθυνης στάσης, με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Όσο εφαρμόζουμε τους βασικούς κανόνες, τόσο θα είμαστε ασφαλείς.

ο “πέπλο” αβεβαιότητας που σκεπάζει την καθημερινότητά μας δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει και να μας “αφοπλίζει”. Αν και η κόπωση από τα μέτρα είναι εμφανής, εντούτοις είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι στη μάχη αναχαίτισης της πανδημίας .

Ευρεία χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων και πιστή εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής είναι τα μόνα όπλα μας σε αυτή τη μάχη.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ